Vége a mézesheteknek...

Vége a mézesheteknek…

Fernando Alonso – ha erősen vitatott körülmények között is, de – megnyerte a Monacói Nagydíjat. Ezzel ugyanannyi ponttal áll, mint Lewis Hamilton, de több győzelme miatt Alonso vezeti a bajnokságot. (Az már csak gondolatkísérlet lehet, hogy mi lenne a helyzet, ha a csapatfőnök nem szól bele…)

A győzelem után Alonso már nyilatkozott a Ferrari pilótáiról, Räikkönent szinte máris kihúzva az ellenfelek közül, de úgy látszik, hogy ez nem elég. A Diario As spanyol lapnak Lewis Hamiltont is helyre tette, világossá téve, hogy szerinte egyértelműen neki jár a győzelem, és nem az újoncnak:

“Mondta nekem, hogy ötször vagy hatszor nekiment a korlátnak. Más versenyen ez már kiesést jelentene, nem? Lewis és én egyenlő pontszámmal állunk, de én öt versenyből kettőt meg is nyertem. Nagyon kiélezett világbajnoki küzdelemben állunk. Előbb-utóbb valaki hibázni fog, és ezzel kiesik a harcból. Remélem, nem én leszek az” – mondta Alonso.

Alonso Felipe Massáról is beszélt, pontosabban rajta keresztül is szúrt egyet saját csapattársán: nevetségesnek tartotta, hogy a brazil Hamiltont tartotta a fő ellenfélnek 2007-ben. “Az ember csak nevetni tud ezen, miután győzött.”