Ross Brawn számára a Ferrari az első 2 A schumacheri aranykor egyik fő kovácsa volt a Ferrarinál a technikai igazgató, Ross Brawn. A brit mérnök a német szupersztárral egy időben, tavaly év végén távozott a csapattól, szabadságra ment. Azóta több spekuláció is megjelent azzal kapcsolatban, hogy más csapatok szívesen foglalkoztatnák Brawnt. Ő maga azonban mindenképp előbb a Ferrarival tárgyalna.

“Volt néhány hívásom különböző emberektől, de mindannyiuknak ugyanazt mondtam: addig nem kezdek semmilyen tárgyalást, amíg nem tisztázom a helyzetemet a Ferrarival. Ha júliusban kiderül, hogy nem megyek vissza a Ferrarihoz, akkor nézek majd más lehetőségek után” – nyilatkozta a brit szakember.

“Sok kötődésem van a Ferrarihoz, efelől semmi kétség. Ha találunk velük egy megoldást, ha lesz valami, amit ajánlani tudnak, és én is kihívást látok benne, akkor örömmel maradok, mert nagyszerű csapatról van szó. De abban nem vagyok biztos, hogy vissza akarok menni csak azért, hogy ugyanazt csináljam, mint azelőtt” – tette hozzá Brawn.