Villeneuve-nek nem hiányzik a Forma-1 2 Jaques Villeneuve, az 1997-es világbajnok, aki tavaly elég dicstelen körülmények között távozott a Forma-1-ből, idén a Le Mans-i 24 órás versenyen indul, albumot jelentet meg, és jövőre a NASCAR-ban versenyez majd.

Villeneuve egy montreali rádiónak adott interjújában a Forma-1 utáni életéről beszélt. Egy-két dolog talán hiányzik neki, de a sorozatba való visszatérést kizárta. (Halkan jegyezzük csak meg, hogy valószínűleg hiába is akarna visszatérni.) “Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az az, hogy hihetetlenül jó volt vezetni azokat az autókat. A körülmények, a környezet, a futamok, ezek egyáltalán nem hiányoznak. Nem lenne időm a családomra, a fiamra, az albumom megjelentetésére. Szóval így a legjobb.”

A kanadai világbajnok azért is akar inkább a kimondottan észak-amerikai NASCAR-ban versenyezni, mert a családjával Montrealban akar letelepedni, francia feleségével szeretnék, ha fiuk is francia nevelésben részesülne.

Jacques komolyan elkötelezte magát a zenélés iránt, hamarosan megjelenik Private Paradise című lemeze is.
“A zene nekem olyan, mint a kábítószer, állandóan cd-ket vásárolok. Belépek a zeneboltba és kiver a víz. 1996-ban vettem egy gitárt, amikor a Forma-1-be kerültem, egy zongorával nehéz lett volna utazgatni” – viccelődött a volt világbajnok.