A brit Forma-1-rajongók évek óta nem vásároltak ilyen vehemenciával jegyeket a hazai nagydíjra, mint az elmúlt napokban. Az ausztrál nagydíjon a McLaren színeiben 3. helyen célba érő újonc lázba hozta a kimért briteket.

A július első hétvégéjén rendezendő silverstone-i verseny jegyeladása több mint 200 százalékkal növekedett az előző évek ugyanezen időszakához képest, a múlt hétvége óta. A pálya jegyirodája alig győzi a munkát, telefonon és


interneten is elárasztották őket a rendelések.

Már a szezon kezdete előtt jó évet jósoltak idénre Silverstone-nak, mert 2007-ben négy brit versenyző is részt vesz a Forma-1-ben: Hamilton mellett Coulthardért, Buttonért és Davidsonért is szurkolhatnak. A BRDC – a Brit Autóversenyző Klub – nemrég kampányt is indított “Back the Brits!”, azaz Szurkoljunk a briteknek! címmel.

Damon Hill, az utolsó brit világbajnok, egyben a silverstone-i pályát is kezelő BRDC elnöke, ahol tudja, dicséri Hamiltont, most épp a brit nagydíj kapcsán áradozott róla:
“Lewis [Hamilton] a jó csapatnál van a jó időben, és minden esélye megvan, hogy győzelmeket arasson idén. Itthon fantasztikus fogadtatásra számíthat, és legendává válna, ha megnyerné a brit nagydíjat élete első Forma-1-es idényében!”