Rögtön az Ausztrál Nagydíj első körében egymásra talált Anthony Davidson és Adrian Sutil, amikor a brit versenyző az utolsó helyről próbált elmenni a Spyker német újonca mellett. A Super Aguri, miután a két autó kerekei összeértek, felemelkedett és néhány métert a levegőben tett meg. A talajt érés után Davidsonnak megsérülhetett a háta, mert elmondása szerint nagy fájdalmakkal küszködött a verseny további részében.

“Az utolsó helyen voltam, amikor az első kanyarhoz értünk. (…) Az egyik Spyker mellett mentem el kívülről, amikor keményen belémjött, bár szerintem elég helyet hagytam. Az autó a levegőbe emelkedett, és nagyon keményen landolt, a hátam megsérült. A zökkenéstől a levegő is kiszaladt belőlem, ezért a rádión való beszéd is nehezemre esett” – mondta Davidson az esetről.

Miután a futamon a 16. helyen célba ért – Sutil a 17. lett a Spykerrel -, a láthatóan komoly fájdalmakat elszenvedő aguris pilótát előzetes vizsgálatok után a melbourne-i Alfred kórházba szállították. További vizsgálatokra éjszakára is benntartották.