Schumacher nem lesz Ferrari-csapatfőnök

Schumacher menedzsere, Willi Weber múlt héten adott interjút egy német lapnak, amelyben a hétszeres világbajnok lehetséges Ferrari-csapatfőnöki szerepe kapcsán azt mondta: “Sok felelősség, munka és stressz – Miért akarná ezt Michael? Persze ha saját csapata lenne, más lenne a helyzet. (…) Nem vagyok benne biztos, de el tudom képzelni, hogy vásárol egy csapatot. De biztosan nem lesz a Ferrari csapatfőnöke.”

A Toro Rossóval kapcsolatos találgatásokat pedig a következő mondat indította el: “Lehet, hogy fogjuk magunkat és megkérdezünk egy milliárdost, hogy eladja-e a tartalék csapatát.”

Mint tudjuk, a Red Bull cég tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a Forma-1-ben két csapattal van jelen (a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso), így sokan rögtön rá, pontosabban valamelyik csapatára gondoltak.

A társtulajdonos nem tud róla

A korábbi Minardi, tavaly óta a Red Bull-érdekkörbe tartozó faenzai csapat társtulajdonosa és csapatfőnöke, az osztrák veterán, Gerhard Berger azonban semmit sem tud a lehetséges bevásárlásról: “Nem tudok erről semmit, és nem beszéltem erről senkivel” – nyilatkozta.