Montoya balesettel kezdett az USA-ban 1

Montoya balesettel kezdett az USA-ban

Több, a kisebb kategóriákban teljesített futam után Juan Pablo Montoya a hétvégén bemutatkozott a Nascar első számú sorozatában, a Nextelben is. A Forma-1-ből viharos gyorsasággal távozó kolumbiai olyan premierrel lépett színpadra, amelyről sokat beszélnek majd az emberek.

Mindenekelőtt azonnal tiszteletet szerzett magának az első számú amerikai versenysorozatban, miután a 29. rajthelyről indulva átverekedte magát a mezőnyön, és feljött a 13. helyre. Ám a 252. körben a Ganassi csapat autójával az első kanyarban nekicsúszott a pályát szegélyező betonfalnak.

A Dodge nem sérült meg súlyosan, mindaddig, amíg a kiömlő benzin lángra nem lobbant, ami aztán igazán “tüzessé” tette a korábbi McLaren-pilóta bemutatkozását. “Jól vagyok” – mondta Montoya a baleset után. “Úgy gondolom, a 18-as rajtszámú autó ütközhetett neki a hátsó lökhárítómnak, és kiforgatott. Ez egy olyan dolog, ami verseny közben megtörténhet” – tette hozzá.

A homestedi futamot egyébként az amerikai Jimmie Johnson nyerte, ezzel bebiztosítva magának a bajnoki címet is a Nextel Kupában. Montoya számára az idei év csak a gyakorlásról szól, jövőre, amikor már teljes évadot teljesít a Nascarban, akkor kell igazán bizonyítania.