A vezérek

A hétvégén tartották a Ferrari év végi ünnepét, a Ferrari Napokat Monzában, ahol több mindenre fény derült. Ross Brawn technikai igazgató az újságíróknak elmondta, csak némi pihenőre vonul vissza, és visszatér a Ferrarihoz.

“Pihenőre van szükségem, hogy feltöltsem az akkumulátoraimat. Valamikor a jövő év közepén találkozunk és megbeszéljük, hogy érzem magam, hogyan mennek a csapat dolgai, illetve van-e valamilyen szerep a számomra.”

Feltételezések szerint Brawn Jean Todt helyére kerülne és a Ferrari sportosztályát vezetheti majd. Ezt támasztja alá a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolo nyilatkozata, amit Jean Todtról tett:

“Vannak, akik azt hihetik, hogy mivel átvett egy magasabb beosztású posztot, már nem ő a csapat főnöke. Valóban el fogja hagyni azt a posztot, ám most egy ideiglenes pozícióba került. Előbb vagy utóbb lesz valaki, aki átveszi Todt szerepét, de ez nem rövid távon fog megtörténni.” – mondta az elnök.

És mi van Schumacherrel?

Monzában a csapat hivatalosan bejelentette azt is, hogy Schumacher Jean Todt asszisztenseként folytatja a munkát a Ferrarinál. Elsősorban sport, technikai és stratégiai döntéseknél szeretnék kamatoztatni a hétszeres világbajnok tapasztalatait.

A csapat utánpótlásának kiválasztásánál juthat még szerep Schumachernek, miután Todt azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a 2007-es párosról a német már jó előre tudott.

“Michaelt mindig is érdekelte a fiatal tehetségek megfigyelése. Emlékszem, már akkor beszélt nekem Massáról, amikor még alsóbb kategóriákban versenyzett.” – mondta a csapatvezető, aki új pilótájukkal, Raikkönennel kapcsolatban is elárulta Schumacher szerepét.

“Ő volt az első, aki Räikkönenről beszélt nekem, amikor évekkel ezelőtt a Sauberrel tesztelt Mugellóban. Jó szeme van a tehetségek felismeréséhez és fontos lesz számunkra versenyzőink kiválasztásakor.”

A Ferrari sikerkovácsai kissé háttérbe lépnek, de segítik az új szereplőket, hogy a Ferrari továbbra is legjobbak között maradjon. Addig is, Schumacher egy benzinkúton kap szerepet…