“Testvérként igen, de versenyzőként nekem nem fog hiányozni Michael, és a Forma-1 is túléli a távozását, hiszen a versenysorozat nem egy pilótáról szól” – nyilatkozta Ralf Schumacher a Toyota pilótája a Bild újságnak. “Így lesz ez Michael esetében is. A következő szezon első versenyein még sokszor szóba fog kerülni a neve, de biztos vagyok abban, hogy szépen lassan ez is elcsitul majd, és mindenki a napi ügyekkel fog foglalkozni.”

“Egyedül kell vezetnem”

“Németországban akkor nem csökken a Forma-1 iránti rajongás, ha lesz olyan német pilóta, aki bele tud szólni az első helyért folyó versenybe. Bízom benne, hogy én leszek ez a versenyző. Hiszek abban, hogy a Toyotával világbajnoki címet tudok nyerni.” – mondta a 31 éves pilóta, aki továbbra sem szeretne tanácsot kérni a bátyjától:

“Meg vagyok arról győződve, hogy valamilyen pozícióban ott marad a Ferrarinál, és akkor nekem, egy konkurens istálló pilótájának nem tud segíteni. Amúgy is csak a gokartos időkben volt erre példa, a későbbiekben már a saját ügyeivel volt elfoglalva.”

“A Forma-1-be könnyebb volt bekerülnöm a Schumacher név miatt, de nekem kellett vezetnem az autót.” – mondta Ralf, akit kimondottan idegesít, ha kis Schuminak becézik. A Toyota pilótája arról is beszélt az interjúban, hogy jó ideig nem akarja követni a testvérét. “31 éves vagyok, és még mindig nagyon élvezem a száguldást. Úgy gondolom, hogy még 40 évesen is nyugodtan versenyezhetek” – tette hozzá Ralf, aki idáig 6 futamgyőzelemet autózott össze.

Elpuskázott szezon

“A Toyota csapat az idei évben jócskán elmaradt a szezon elején kitűzött céltól. Túl sokszor kellett idő előtt befejeznünk a versenyt, és az eredmények sem úgy alakultak, ahogy szerettük volna.” Ennek ellenére nem akar visszatérni az eddigi legsikeresebb csapatához, a BMW-hez Ralf Schumacher.

“Állandóan erről pletykálnak, de csak azért mert sokszor látnak beszélgetni a csapat első emberével, Mario Theissennel. Ennek azonban egyszerű az oka: jó barátok vagyunk.”- írja a FigyelőNet.