Villeneuve távozott a BMW-től 1

Villeneuve távozott a BMW-től

Jacques Villeneuve, a BMW Sauber csapat versenyzője a Német Nagydíjon balesetet szenvedett, ezért helyét Robert Kubica, a csapat tesztpilótája vette át a Magyar Nagydíjon. A lengyel pilóta hetedik lett, de a verseny utáni technikai ellenőrzésen versenyautója két kilogrammal könnyebb volt a megengedettnél, ezért kizárták.

A csapat a mai napon hivatalosan bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontják Jacques Villeneuve szerződését. “Jacques jó teljesítményt nyújtott idén, és megszerezte Malajziában az istálló első pontjait. A csapat most a jövő évi lehetőségeket vizsgálja, és a hockenheimi balesetet követően úgy döntött, hogy Kubica-t szeretné versenyzés közben is látni. Ez természetesen Jacques helyzetére is hatással van. Elfogadjuk döntését, hogy ebben a helyzetben nehéz lenne számára a folytatás, és minden jót kívánunk neki a jövőre.”

Jacques Villeneuve 163 Forma-1-es futamon szerepelt, ezek közül 11 versenyt nyert meg, és 1997-ben a világbajnoki címet is elhódította. A kanadai pilóta vélhetően nem fejezi be a versenyzést, korábban úgy nyilatkozott, hogy ha nem maradhat a Forma-1-ben, akkor megpróbálkozik a NASCAR-ral.

A BMW már tavaly év végén megvált volna Villeneuve-től, de a szerződése túl jól kötötte a Sauberhez. Várhatóan a hátralévő futamokon Kubica veszi majd át Villeneuve helyét.