Schumacher marad, Raikkönent viszi a Renault? 1

Schumacher marad, Raikkönent viszi a Renault?

A Forma-1 jelenlegi legkelendőbb pilótái közül egyelőre Fernando Alonsoról tudni, hogy 2007-ben a McLaren versenyzője lesz. A másik két ász, Kimi Räikkönen és Michael Schumacher jövőjéről egyelőre csak találgatás folyik. Ám kettejük sorsa kissé összefonódik.

Most az a hír járja, hogy Michael Schumacher már aláírta új szerződését, amely további két évig köti őt a Ferrarihoz. Ezt állítólag az édesapja kotyogta ki véletlenül, valószínűleg Monzában jelenti majd be döntését a hétszeres világbajnok.

Korábban szinte tényként beszéltek róla, hogy az olasz csapat előszerződést kötött Räikkönennel, hogy Schumacher távozása esetén a finn klasszis hozzájuk igazoljon. Állítólag éppen emiatt vár a döntéssel a finn, hogy melyik istállónál folytassa. Bár jelenlegi csapata nagyon szeretné, ha maradna, ő korábban kijelentette, hogy nem a pénz motiválja elsősorban, hanem egy versenyképes autó.

Éppen ezért indul jelentős előnnyel a kérők között a Renault, aki tavaly világbajnoki címet nyert és idén is nagy esélye van rá. A Renault F1 elnöke, Alain Dassas a közelmúltban egy interjú keretében kijelentette, hogy mindenképpen Räikkönent akarják szerződtetni 2007-re.

Elmondta azt is, hogy tervben van a tehetséges tesztpilótájuk, Heikki Kovalainen alkalmazása is, de nyerni szeretnének, és túl kockázatos lenne egy kezdővel nekivágni a következő évnek, mivel már az elejétől kellenek a jó eredmények.

Állítólag a Renault egyre inkább beleerősít Raikkönennel kapcsolatban, mert a kiszivárgott információk szerint a ferrraris előszerződés augusztusban lejár, utána szabadon vihető a pilóta. Sőt az opció csak akkor lépett volna életbe, ha Schumacher távozik, ezért a finn versenyző szerződése egyelőre függ Schumacher döntésétől is.