Montoya visszatérhet a Forma-1-be 1

Montoya visszatérhet a Forma-1-be

Múlt héten vasárnap Juan Pablo Montoya egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy 2007-től a NASCAR-ban versenyez, korábbi csapatában a Chip Ganassi Racingnél. Két nappal később a McLaren Mercedes hivatalosan is közölte, hogy a kolumbiai nem áll rajthoz a Francia Nagydíjon.

Ekkor úgy tűnt, Montoya végleg elhagyta a Forma-1-et, ám a hétvégén Magny-Cours-ban a csapat vezetője, Ron Dennis új megvilágításba helyezte a dolgokat. Újságíró kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem bontották fel a pilóta szerződését, ami így továbbra is a McLaren-hez köti.

Azt is világossá tette Dennis, hogy csak ideiglenesen pihentették, ha lenyugszanak a kedélyek és Montoya ismét képes lesz a versenyzésre koncentrálni, lehet hogy a csapat újra feladatot ad neki. Dennis nagyon valószínűnek tartja, hogy Montoya még idén újra versenyautóba ül, de ez csak a csapat döntése lesz, hogy versenyzői, vagy tesztfeladatokkal látja-e el.

Azt pedig, hogy Montoya már idén a NASCAR-ban versenyezne, nem tartotta valószínűnek a wokingi csapat vezetője, mert a két csapat szponzorai teljesen eltérőek és a szerződése a McLaren hirdetőihez köti a pilótát.