Miután Yuji Ide-t a Nemzetközi Automobil Szövetség kérésére menesztették a Super Aguri csapat versenyzői állásából, a japán csapat Franck Montagny-t ültette helyére. A korábban a Renault tesztpilótájaként dolgozó versenyzővel már akkor tudatták, hogy csak átmeneti megoldásról van szó, hiszen keresik Ide utódját.

A Super Aguri csapat vezetői teljesen japán csapattal akarnak versenyezni. Később kiderült, hogy Sakon Yamamoto lesz majd Tacuma Sato csapattársa. Montagny szerződése az Amerikai Nagydíjig szólt, és úgy tervezték, Yamamoto a Francia Nagydíjon átveszi a helyét.

Most azonban a csapat bejelentette, hogy Montagny indul majd a hétvégén, a francia futamon. Ez több szempontból is előnyös, hiszen a helyi sajtó és a nézők jobban figyelnek majd a csapatra a helyi versenyző miatt. Másfelől nem szeretnék még egyszer azt a hibát elkövetni, hogy egy tapasztalatlan pilóta csetlik botlik a pályán veszélyeztetve magát és a többieket, ezért Yamamoto-t szeretnék teljesen felkészíteni az F1-re.

“Sakon jól kezdett, de még további gyakorlásra van szüksége” – mondta a csapat vezetője, Aguri Suzuki. ” Nem szeretnénk megismételni az Ide-vel történteket, és hagyjuk, hogy Montagny a hazai futamon rajthoz álljon. Yamamoto a Brit Nagydíjon mutatkozott be, mint a csapat harmadik számú versenyzője, így eddig mindössze három pályán körözhetett.