Újabb japán pilóta az F1-ben 1

Újabb japán pilóta az F1-ben

Yuji Ide nem tudott beilleszkedni a Forma-1 világába, sokat hibázott és sokkal lassabb volt, mint csapattársa, Tacuma Sato. Ezért a Super Aguri csapat vezetői négy futam után leváltották. Ám úgy tűnik, a helyettesítésére felkért Franck Montagny-nak sem jut sokkal több, mivel az istálló ismét pilótát keres.

A francia versenyző várhatóan az Amerikai Nagydíjig marad az Agurinál és így hat futam után át kell adnia helyét egy másik pilótának. Nem a teljesítményével van probléma, de a csapatvezetés továbbra is arra törekszik, hogy teljesen japán felállásban versenyezzenek.

Jelenleg a Honda biztosítja a motorokat, illetve a költségvetésük egy részét, a Bridgestone a gumiszállítójuk és egy japán márka a szponzoruk. Az év elején még két japán pilótájuk is volt és erre törekszenek most is.

Állítólag Sakon Yamamoto az új esélyes a Forma-1-es szereplésre. A pilóta a Formula Nippon és a Super GT sorozatban versenyez jelenleg Japánban. Annyi előnye mindenképp van Ide-vel szemben, hogy korábban már kipróbálhatott pár kör erejéig egy Jordant.