Mindössze egy héttel a nürburgringi futam után, ismét Forma-1-es futamot rendeznek, ezúttal Spanyolországban. A katalán pályát úgy ismerik a pilóták, mint a tenyerüket, hiszen a télen rengeteget teszteltek itt. Ám nem csak emiatt, hanem a viszonylag magas átlaghőmérséklet miatt is kedvező lehet ez a pálya a Honda számára.

A japán csapat nagyon készült a 2006-os évre, de a győzelem eddig nem jött össze, csupán dobogós helyekig jutottak. A szakértők szerint a problémát az jelenti, hogy nem tudják a pilóták megfelelő hőmérsékleten tartani az RA 106-os versenyautó gumijait. De a soron következő versenyen új gumikat kapnak a Michelintől, amikkel sikerülhet átmenteni a jó időmérő eredményeket a versenyre is.

Jenson Button idén elégé ingadozó eredményekkel zárt, vagy pontot szerzett vagy kiesett a versenyből. Mindkétszer motorhiba miatt búcsúzott idő előtt a versenyből. A brit bízhat a jó szereplésben a hétvégén, miután a Honda most ért el az idei évre tervezett első nagy fejlesztéséhez.

Az új motor nem csak tartósabb, mint elődje, de erősebb is annál, amivel közelebb kerülhetnek a Renault-hoz és a Ferrarihoz. Fernando Alonso már a Nürburgringen megkapta a Renault átdolgozott motorját, ahogy Kimi Räikkönen is a Mercedesét.