Pénteken zárult le a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kijelölt, 2006. március 24. és 31-e közötti nevezési időszak, amikor a csapatoknak a 2008-as évre kellett leadniuk részvételi nyilatkozatukat.

A jelenlegi hírek szerint nem kevesebb, mint 22 csapat nevezett a két év múlva induló világbajnokságra. Viszont a nemrég elfogadott szabályok szerint mindössze 12 csapat vehet részt a sorozatban. Már most is egymást érik a csapatok kamionjai és egyéb létesítményei a paddockban, illetve a boxutcákban sincs túl sok felesleges garázs.

Mindenesetre a jelenlegi résztvevők mellett a Minardi és a korábbi BAR csapatfőnök, David Richards vezette Prodrive nevezése biztosnak tekinthető. A pletykák szerint mellettük beadta jelentkezését Eddie Jordan, Eddie Irvine és Craig Pollock is, aki Jacques Villeneuve menedzsere és a BAR egyik alapítója. Mellettük felmerült Jean Alesi, az eddig az amerikai sorozatokban érdekelt Roger Penske és a Direxiv neve is.

Utóbbi csapatot gyakran a McLaren B csapataként emlegetik. Jelen állás szerint legföljebb annyi kapcsolatuk lehet egymással, hogy a Direxiv esetleg megveszi a McLaren korábbi bázisát.

Nagy valószínűséggel több jelenlegi GP2-es illetve F3000-es csapat is megpróbálkozna a Forma-1-gyel, ami elsősorban azért lett elérhető számukra, mert az FIA eltörölte az új csapatok számára érvényes 48 millió dolláros letéti díjat. Ehelyett “csak” 300 000 eurót (79 millió forint) kell átutalniuk 2007. november 1-ig az FIA-nak.

Az FIA április 28-án hirdeti ki azon csapatok nevét, amelyek nevezését elfogadta és amelyek részt vehetnek a versenyautókat érintő műszaki szabályok kidolgozásában is.