Érdekesen alakult az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése, mialatt azt láttuk, hogy a két Renault, a McLarenek és a BMW-k jó időkkel könnyedén jutnak tovább az újabb részekre, a Honda csak éppen tovább csordogált. Végül aztán robbantottak és az árnyékből kilépve levertek mindenkit. Azaz csak Jenson Button, mert csapattársa Barrichello nagyon gyenge eredménnyel, csak a 17. helyről indulhat holnap. Miután az első tízbe két Toyota és két BMW is bejutott, viszont a Ferrarik nem, ez a nagy kavarodás izgalmas csatákat vetít előre holnapra, a középmezőnyben.

Első felvonás:

Yuji Ide okozott kis fejtörést a csapatoknak, hiszen többször megpördült a pályán. Emiatt egyszer meg is kellett állítani az edzést, mert rossz helyen állt meg a Super Aguri. Hat perccel az első felvonás vége előtt a nagyoknak még nem volt mért idejük, ekkor a Toro Rosso pilótája Liuzzi tartotta a csúcsot. Meglepetésre Rubens Barrichello nem “élte” túl az első felvonást, ami nagy valószínűséggel Yuji Idének köszönhető. Hiába volt gyors az első szektorban a brazil, a japán feltartotta, így nem jutott tovább. A legjobb 16 közé került viszont Vitantonio Liuzzi. Kiesők: Barrichello, Albers, Speed, Monteiro, Sato, Ide.

Második felvonás:

A Renault-ok és a McLarenek, hamar tovább jutottak ismét, de a Ferrarik és a Williamsek sokáig kieső helyen tanyáztak. Az olasz csapat autói azonban nem is érték meg a harmadik felvonást. Felipe Massa autója megcsúszott az egyik sikán előtt, nekisodródott a gumifalnak, ahol kissé összetört a Ferrari. Ezzel a brazil a 16. helyre került, az edzést pedig újra leállították. Amikor újra nekivágtak Michael Schumacher magával vitt a boxból egy szerviz alkatrészt, ami széttörve hullott a boxutcára, ez azonban nem csak az ellenfeleket zavarta meg. Schumacher nem tudta tovább juttatni az egyetlen lábon maradt a Ferrarit, mert az első köre nem volt elég gyors, a másodikra pedig elkezdett esni az eső. Kiesők: Michael Schumacher, Coulthard, Liuzzi, Klien, Rosberg, Massa.

Harmadik felvonás:

A harmadik részre elállt a zápor, ezért mindenki kizúdult a pályára, hogy az ismét száraz aszfalton minél több üzemanyagot égessen el, illetve minél gyorsabb kört teljesítsen. Alonso hajtott is keményen és sokáig őrizte vezető helyét. Négy perccel a vége előtt kezdődött meg a végső tűzijáték. Érdekes módón Jarno Trulli nem lépett pályára az utolsó részben, megelégedett a 10. hellyel. A Renault-k és a McLarenek egymással versengve futottak egyre jobb köröket, de az időmérő edzést végül Jenson Button nyerte meg, megelőzve Fisichellát és Alonsot. Button ezzel egy lépéssel közelebb került a régóta áhított célhoz, saját és az önálló Honda első futamgyőzelméhez. Ez Button pályafutásának harmadik pole pozíciója, az egyelőre rövid történetű gyári Hondának ez a második edzés elsősége.

Az időmérő edzés végeredménye:

1. J. Button (GBR)
2. G. Fisichella (ITA)
3. F. Alonso (ESP)
4. K. Räikkönen (FIN)
5. J. Montoya (COL)
6. R. Schumacher (GER)
7. M. Webber (AUS)
8. N. Heidfeld (GER)
9. J. Villeneuve (CAN) #
10. J. Trulli (ITA)
11. M. Schumacher (GER)
12. D. Coulthard (GBR)
13. V. Liuzzi (ITA)
14.C. Klien (AUT)
15. N. Rosberg (GER)
16. F. Massa (BRA)
17. R. Barrichello (BRA)
18. C. Albers (NED)
19. S. Speed (USA)
20. T. Monteiro (POR)
21. T. Sato (JPN)
22. Y. Ide (JPN)

# Villeneuve autójában motort cseréltek, ezért tíz hellyel hátrébbról kell indulnia holnap, és akik mögötte végeztek, egy hellyel előrébb lépnek a rajtrácson.