Az FIA hivatalos közleményben jelentette be, hogy törölte a Forma-1 2006-os versenynaptárából a Belga Nagydíjat. Idén így ismét csak 18 futamból áll majd a sorozat. A háttérben természetesen pénzügyi problémák állnak. A korábbi versenyrendező tönkrement, több millió dolláros veszteséget hátrahagyva, ezzel a verseny a kormány kezébe került.

Ők azonban jelenleg nem tudták teljesíteni a szerződésben vállalat feltételeket, melyek szerint több modernizálásnak és biztonsági átalakításnak is történnie kell a pályán, emellett alkalmassá kell tenni több néző befogadására is. Éppen ezen felújítások miatt lépett vissza 2006-os versenytől a kormány, hogy be tudják fejezni az átalakításokat.

Spa-Francorchamps népszerűségével egyedül talán Monaco vetélkedhet, így nem meglepő, hogy az FIA is bízik visszatérésükben. “Az FIA bízik abban, hogy a Belga Nagydíj 2007-től ismét része lesz a Forma-1-es Világbajnokságnak.”- állt a közleményben.

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy Bernie Ecclestone menti meg a pályát és az ő cége lesz a verseny promótere, de úgy tűnik, ez sem valósul meg. 2003-ban már elmaradt egyszer a verseny, a dohányreklámok betiltása miatt, ám egy év múlva sikerült újra megrendezni.