Két világbajnok a Ferrarinál!
Két világbajnok a Ferrarinál!

Két világbajnok a Ferrarinál!

Két világbajnok a Ferrarinál!

Két világbajnok a Ferrarinál!
A pletykák szerint Rossi 2007-ben már négykeréken száguld
Schumacher és Rossi is hétszeres világbajnok
Schumacher, Massa és Rossi együtt tesztel Valenciában
Két világbajnok a Ferrarinál! 13
Két világbajnok a Ferrarinál! 14
Fotó megosztása:
Gőzerővel készülnek a csapatok a 2006-os idényre, a pilóták a tervezők legújabb munkáit tesztelik éles körülmények között. Jövő héten Valenciában tesztel a McLaren, a Toyota, a Williams, a Honda és a Ferrari is. Utóbbinál Michael Schumacher és Felipe Massa is köröz a pályán a maranellóiak új modelljével. Mellettük lesz azonban egy harmadik vörös autó is a pályán, de nem valamelyik tesztpilóta, hanem ismét Valentino Rossi ülhet a kocsiba.

A Moto GP hétszeres világbajnoka korábban már háromszor tesztelhette a Ferrari F1-es autóját, ám eddig a csapat házi pályáján, önállóan körözött. Most első ízben másokkal együtt vezethet, ami sok megkötéssel ugyan, de némi összehasonlításra adhat lehetőséget a többiekkel. Rossi a Ferrari 2004-es autójával teljesítheti köreit.

Rossi 2006-ban még a Yamahánál versenyez, de többször szóba került, hogy a Ferrarihoz szerződne 2007-től, ám ez eddig megmaradt pletykának. A Fiat és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo és Bernie Ecclestone is egyértelműen támogatja az ötletet, hiszen a Doctornak becézett olasz fantasztikus népszerűségnek örvend, ami csak jót tehet az F1-nek.

“Rossi intelligens srác, tudja, mit csinál! Akkor jön a Forma 1-be, ha a győzelemért tud hajtani. Ezúttal azonban csak arról van szó, hogy szabadon tesztelhet nálunk. A motor és az autó két különböző műfaj, így neki kell döntenie.” – nyilatkozta Montezemolo.