Alonso a McLarenhez igazol!

Fernando Alonso nem hosszabbítja meg 2006 végén lejáró szerződését a Renault-val. A spanyol világbajnok 2007-től a McLaren csapatnál folytatja, ahol várhatóan Kimi Räikkönent pótolja.

“Eldöntöttem, hogy 2006 után elhagyom a Renault-t. Ebben az évben elértem életem célját a Renault-val. Úgy éreztem, itt az idő egy újabb kihívásra, arra, hogy másik csapattal is nyerjek. Jelenleg azonban még 2006-ra koncentrálok, és nagyon sikeres évet várok.”- mondta a 24 éves világbajnok.

Alonso részben azért is távozhat, mert a pletykák szerint a Renault 2006 végén eladhatja az istállót. Azt feltételezik, hogy a kemény szanálóként ismert Carlos Ghosn, a Renault új elnöke szakítani kíván a Forma-1-gyel, a versenyág drágasága miatt. Ghosn egyszer azt nyilatkozta, hogy az F1 jó üzlet, de csak akkor, ha ők nyernek. Erre pedig sosincs garancia.

Állítólag Flavio Briatore, Alonso menedzsere az ifjú világbajnok eligazolása miatt nem engedte át Heikki Kovalainent a BMW-nek. Spekulációk alapján az idei Renault-s tesztszezonja után a finn Kovalainen lehet a csapatnál Alonso utóda, 2007-től. Alonso anyagilag szinte biztosan jobban jár a McLarennél, mint most. Becslések szerint jelenleg “mindössze” nyolc millió dollárt (1,7 milliárd forint) kap évente.

Egyelőre nem tudni, ki lesz Alonso csapattársa a McLarennél, de nagy valószínűség szerint nem Kimi Räikkönen. Őt egyre inkább a Ferrarival hozzák kapcsolatba, ahol Michael Schumacher vagy Valentino Rossi lehet a versenyzőtársa.

Alonso sorsa hasonlóan alakul, mint Michael Schumacheré, aki először szintén Briatore csapatban lett világbajnok (Benetton), majd után kezdett csak másik csapatnál (Ferrari).