A Williams mégsem hagyja el az F1-et

Szerdán újabb taggal bővült a Forma-1 jövőbeni tagjainak száma, miután a Williams istálló is bejelentette, hogy aláírta az új Concorde Egyezményt. Ezzel a Ferrari, a Red Bull Racing és a Midland után már négy csapatot tudhat maga mellett Ecclestone. Igazából a jelenlegi mezőny felével számolhat az F1 ura, hiszen a Red Bull által felvásárolt Minardi, a Toro Rosso is minden bizonnyal követi a fő csapatot.

A Williams világossá tette, hogy azért írta alá a 2008-2012 közötti időszakra szóló egyezményt, mert sikerült jobb feltételeket kiharcolni a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló FOM-tól, azaz több jut majd a csapatnak a kereskedelmi jogokból befolyt összegekből. Állítólag a csapatoké lesz a pénzek hatvan százaléka a jövőben.

Sir Frank Williams, a csapat alapítója és névadója reményét fejezte ki aziránt, hogy a többi csapat is követi példájukat és csatlakozik a megállapodáshoz, amivel biztosíthatják a Forma-1 jövőjét és megakadályozzák a sportág kettészakadását.

Az autógyártók azonban továbbra is nagyobb befolyást akarnak és több pénzt kívánnak viszontlátni a száguldó cirkuszból. A GPMA-ba tömörült Mercedes, Honda, Toyota, BMW és Renault ezek hiányában kitart az új sorozat létrehozása mellett.