Bridgestone-ra váltott a Toyota
Bridgestone-ra váltott a Toyota

Bridgestone-ra váltott a Toyota

Bridgestone-ra váltott a Toyota

Bridgestone-ra váltott a Toyota
Bridgestone-ra váltott a Toyota 9
A Wiilams és a Toyota csapatával két neves istálló csatlakozik 2006-ra a Bridgestone-hoz
Bridgestone-ra váltott a Toyota 11
Bridgestone-ra váltott a Toyota 12
Fotó megosztása:
Már korábban is hallani lehetett arról, hogy a Toyota követné a Williams istállót és szintén Bridgestone-ra váltana, ám ezt hivatalosan csak ma jelentették be.

[bekkep]A közlemény leszögezi, hogy többéves szerződést kötött a két japán óriásvállalat, de a megállapodás időtartamáról pontos adatot nem közöltek. Az első közös tesztjük a barcelonai versenypályán lesz november 29-én.

Ez a váltás a Ferrarit is segítheti a jövőben hiszen, az idei évben folyamatosan arra panaszkodott az olasz csapat, hogy egyedül nem képes elég információt gyűjteni a Bridgestone számára. A Williams-szel és a Toyotával viszont már komoly mennyiségű tesztet végezhetnek.

“Az igazán sikeres 2005-ös idény után szeretnénk feljebb kerülni a rajtrácson és úgy érezzük, hogy ehhez a Bridgestone technikai tudása ideális lesz a jövőben, sőt 2006-os autónk szempontjából is a legjobb választás.” – mondta Tsutomu Tomita a Toyota csapatvezetője, majd így folytatta: “A Toyota elkötelezett a Forma-1-es győzelemmel kapcsolatban, ehhez közép és hosszú távon is optimális partner a Bridgestone.”

[bekkep]Hiroshi Yasukawa, a Bridgestone Motorsport elnöke ekként vélekedett a szerződésről: “Ez az izgalmas sportkapcsolat a Toyota, a világ egyik legnagyobb autógyártója és a Bridgestone, a világ legnagyobb abroncsgyártója között rendkívüli jelentőséggel bír…”

“…Cégeink komoly, közös sportmúltra tekintenek vissza a japán GT és az egyesült államokbeli IRL szériákban, amely sok bajnoki címet eredményezett. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ez a kapcsolat most a Forma-1-es versenyprogramunkra is kiterjedt.”