Ázsia leggazdagabb embere Li Ka-Shing hongkongi üzletember, a Hutchison Whampoa csoport többségi tulajdonosa megvenné a Forma-1-et – írta a brit Sunday Telegraph.

A lap értesülése szerint Bernie Ecclestone, a Forma 1 elsőszámú vezetője már tárgyalt a Hutchison médiavállalkozásának, a Tom Group-nak az embereivel, akik nagy lehetőséget látnak a Forma 1 számára Ázsiában.

A Sunday Telegraph úgy értesült, hogy a Forma 1 három legnagyobb tulajdonosa – a Bayern LB, a JP Morgan és a Lehman Brothers bank – boldogan eladná részesedését.

A tőzsdén jegyzett Hutchison Whampoa – amelynek neve a harmadik generációs mobiltelefon-hálózatok kiépítésében való részvételével vált ismertté Európában – a távközlés mellett az ingatlan piacon, a szállodaiparban, kikötők üzemeltetésében, a hajózásban, a kiskereskedelemben és az energetikában is érdekelt.

Világszerte 160 ezer embert foglalkoztat. A Hutchison fő részvényese 60 százalékos tulajdonrésszel Li Ka-Shing hongkongi üzletember, aki feltehetően Ázsia leggazdagabb embere, irja a FigyelőNet.