Hivatalosan bejelentette a Red Bull csapat, hogy 2006-ra szerződést kötött David Coultharddal. A 34 éves pilóta tavaly hagyta el a McLarent, ahol kilenc évig versenyzett, onnan igazolt a Jaguárból átalakított csapathoz.

[bekkep]A skót pilóta tapasztalatát nem csak a versenyautó fejlesztésénél illetve fiatal csapattársai, Vitantonio Liuzzi és Christian Klien “tanításánál” aknázták ki, de a versenyeken is jól szerepelt. A csapat jelenlegi 22 pontjából ő szerzett 17-et, miután idén már kétszer is a negyedik helyig kormányozta az RB1-et.

Coulthard jövőre is első számú pilóta lesz a csapatnál, arról egyelőre nem döntöttek, ki ülhet majd a másik versenyautóba. Jövőre akár a dobogóra is esélyes lehet a csapat, ha továbbra is képesek ebben az iramban fejlődni, amiben segíthet, hogy jövőre a Cosworth erőforrásokat Ferrarira cseréli az istálló.

“Nagyon pozitív új élményt jelentett a munka a Red Bull csapattal. A csapat potenciálja nyilvánvaló, ezért logikus döntés, hogy folytatjuk az együttműködést. Mióta december óta a csapatnál vagyok, a fejlődés kézzelfogható. Már nagyon várom, hogy részt vehessek a Ferrari motoros RB2-es fejlesztésében és folytassuk jövőre sikeres szereplésünket .” – mondta Coulthard a bejelentést követően.