Két héttel ezelőtt az Amerikai Nagydíj pénteki szabadedzésén Ralf Schumacher versenyautója bal hátsó defektet kapott, szinte ugyanott, ahol egy évvel korábban is. Ezúttal szerencsésebb volt, kisebb sérülésekkel megúszta, 2004-ben hat versenyt kell kihagynia gerincsérülése miatt. A pilóta saját lábán szállt ki a Toyotából, de látásproblémákra panaszkodott.

[bekkep]Az elvégzett röntgen és CT vizsgálatok azonban megerősítették, hogy nincs komoly baja a német pilótának. Ám Gary Hartstein a Forma-1 főorvosa és az FIA nem engedte rajthoz állni a versenyen, attól tartottak ugyanis, hogy egy esetleges újabb balesetben komolyabban megsérülhetne.

Ez a baleset volt a Michelin abroncsok kálváriájának egyik elindítója az Amerika Nagydíjon, aminek az lett a vége, hogy csak a három Bridgestone gumival versenyző csapat vett részt a versenyen.

Azóta nem is ült Schumacher a versenyautójában, teszteken sem vett részt, de a Francia Nagydíjon újra versenyezhet. Bár állítása szerint nem szereti a Magny-Cours-i pályát, jó emlékek fűzik ide. Itt szerezte ugyanis első pole pozícióját 2001-ben, és ez az egyik pálya a hat közül, ahol győzni is tudott.

“Teljesen felépültem, és már alig várom, hogy újra versenyezhessek Franciaországban. Tavaly nem indulhattam ezen a versenyen, így most először járok itt azóta, hogy 2003-ban megnyertem a versenyt. Nehéz lenne megmondani, hogy miként fogunk teljesíteni itt, de az évad első fele alapján az autónk versenyképes, így valószínűleg pontokat fogunk szerezni” – értékelt Ralf Schumacher.