Korábban a Ferrari elnöke Luca di Montezemolo hónapokon keresztül bírálta Bernie Ecclestone által irányított Formula One Management-et, hogy az F1-ben a gyártók viselik a költségek legnagyobb részét, de a nyereségből kevésbé részesülnek. A ferrarinál folyamatosan hangoztatták, ha nem változik a helyzet a jelenlegi szerződés (Concorde egyezmény) lejártakor kilépnek.

Az igazságosabb elosztás érdekében a Mercedes, a BMW, a Renault és a Ferrari 2008-tól új versenysorozatot terveztek. Ecclestone sokáig hajthatatlannak mutatta magát, úgy gondolta a csapatok nem lépnek le. A helyzet azonban változott, a GPWC-t már el is kezdték szervezni, pályákkal és csapatokkal egyeztettek.

Ezek után a “Forma-1 ura”, 500 millió dolláros ajánlatot tett a csapatoknak, ha mégis maradnak a sorozatban. Ez sikeres lépésnek bizonyult, mivel tegnap bejelentették, hogy a Ferrari aláírta a 2008 és 2012 közötti évekre szóló új szerződést. Ezzel az új sorozat valószínűleg kifullad, hiszen a fő hangadó mégis marad.

A Ferrari a Forma-1 legpatinásabb csapata az első verseny óta ott volt minden futamon, valószínűleg ennek is köszönheti, hogy sikerült előnyösebb szerződést kötnie. A szerződésről az FIA (Nemzetközi Autómobil Szövetség) és az érintett felek is pozítiv hangnemben nyilatkoztak.