A Forma-1 világában korábban a Sauber főszponzoraként megjelenő Red Bull felvásárolta a Fordtól a Jaguar Forma-1-es csapatot. Az új istálló Red Bull néven is színekben vág neki a 2005-ös szezonnak.

Az istálló koordinálását a korábbi vezetőre Niki Laudára bízták, az ő rányításával zajlanak az előkészületek. Motorszállítóként marad a Cosworth, melyet a Ford szintén értékesített – amerikai befektetőknek.

Ismeretlenek azonban a pilóták. Állítólag Christian Klien pilótaszéke biztosra vehető. Ő idén is a Jaguarnál versenyzett, a Red Bull tulajdonosa, az osztrák milliárdos, Dietrich Mateschitz fizetett a fiatal tehetség szerepléséért. Az 59 éves üzletember bízik az ifjabbakban, ám nem valószínű, hogy a Red Bull mindkét pilótaszékét kezdőnek adná.

Niki Lauda az új tulajdonos figyelmébe ajánlotta David Coulthardot. Az angolnak a McLarentől kell idén távoznia, mivel helyét Juan Pablo Montoya veszi át Kimi Räikkönen mellett.

Lauda szerint Coulthard 13 futamgyőzelmével elég tapasztalattal rendelkezik. Megbízhatóságával fontos pillére lehetne az új csapatnak. Ennek ellenére szerződtetése kétséges. A Red Bull-hoz mostanában sorra járnak tesztelni az ifjú pilóták, és állítólag csak a gyorságon múlik, kinek jut a szerződés.