Michael Schumacher-t ellepték a kínai újságírók a hétvégi futam előtt. A hétszeres világbajnok birkatürelemmel állta, amint a hozzáértés apró szikráját is nélkülöző újságírók ostoba kérdéseikkel ostromolták.

A kínaiakat leginkább az érdekelte, hogy Schumacher vajon képes lesz-e idei bajnoki címét a Kínai Nagydíjon megszerezni. A német pilóta higgadtságát megőrizve nemmel felelt, mondván a bajnoki cím már közel egy hónapja zsebében lapul. A következő kérdés azt firtatta, milyen különös vonzalom van Schumacherben a vörös szín iránt, miért mindig ebben versenyez. A Ferrari pilótája válaszában nem tartotta valószínűnek, hogy csapata a közeljövőben változtatna a tradicionális színen.

Végül kitértek arra is, mit szól Schumacher “régi” csapatának, a Jaguarnak távozásához. A válaszban a világbajnok elmondta, hogy természetesen sajnálja a Jaguar-istálló eladását, bár hozzátette, sosem volt a csapat tagja.

Schumacher végig jól tűrte a tréfát, állítólag egy percig sem gyanakodott, hogy átverésről van szó. Pedig a kínai álújságírók egyáltalán nem tájékozatlanságból tettek fel ostoba kérdéseket. Csak viccnek szánták az egészet.