Remekült sikerült a Bar szempontjából a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzése. Mindkét futam alkalmával Anthony Davidson volt a leggyorsabb, aki a Bar-csapat tesztpilótája. A második időt Jenson Button futotta. Üröm az örömben, hogy a csapat másik pilótájának autója a második időmérő elején kigyulladt. Takuma Sato időben el tudta hagyni az autót.

Szintén elégedett lehet a pénteki edzéssel a McLaren, mivel Kimi Raikkonen a harmadik, David Coulthard pedig a negyedik időt zsebelte be.

Michael Scumacher nem találta az összhangot a pályával. Csak a 8 legjobb időt szerezte meg, miköben Barrichello, a Ferrari másodikja az 5-ik időt futotta. Ennek ellenére Schumacher elégedetten nyilatkozott az új pályáról. Szerinte a sanghaji aszfalt a legjobb az idei szezonban.

Ennyire nem elégedettek mindenki a Kínai Nagydíjjal. Állítólag túl kevés a néző, mivel a jegyeket nem a kínai viszonyokhoz igazították. 25 dollár (vagyis 5000 ezer forint) a legolcsóbb jegy, ami a nemzetközi viszonyokhoz képest nem számít soknak. Kínában viszont ennyit keres egy átlagos munkás egy hét alatt. A vasárnapi versenyre ennek ellenére 170 ezer jegyet adtak el a szervezők szerint.