Óriási esését követően sokan már azt rebesgették, hogy Ralf Schumacher június végi balesete után talán sosem ül Forma-1-es autóba. Ralf az Amerikai Nagydíjon 300 km/óra feletti sebességgel pördült meg, és csapódott egy betonfalnak.

Később kiderült, több bordája eltört. Ennek ellenére a német pilóta legszívesebben már a balesetét követő futamon versenyzett volna. Orvosai tanácsára azonban a Kínai Nagydíjig türelmesen várt. “Egyáltalán nem érzek már fájdalmat a hátamban, és a kondícióm is jó, köszönhetően a rendszeres gyógytornának.”

Ralf az elmúlt héten már ülhetett Forma-1-es autójában, egy silverstone-i teszt alkalmával. Most viszont nagy izgalommal tekint a Kínai Nagydíj elé, mivel Sanghaj mindenki számára új pálya. “Egyforma a lehetőség mindenki előtt, és minden pilóta egyformán izgatott. Ismeretlen pályán versenyzünk hétvégén, ez ritka alkalom a Forma-1-es szezonban.”

Kínában most először rendeznek Forma-1-es futamot, magyar idő szerint szeptember 26-án reggel 8-tól. Az első időmérőt szombaton reggel hétkor tartják.