Tegnap este újabb fejezetéhez érkezett a Villeneuve történet. A kanadai pilóta ugyanis sajtótájékoztatón jelentette be, hogy két évre a Sauber Petronas csapathoz igazol. A 2005-2006-os évadokban lesz a csapat versenyzője a 1997-es világbajnok.

Villeneuve-öt nem a pénz motiválja elsősorban, hiszen új csapatánál évi 2 millió dollárt keres majd, míg két évvel ezelőtt a BAR-nál 18 milliós apanázzsal büszkélkedhetett. Új fizetése mellé prémiumban is részesül, ami 100 000 dollár minden megszerzett pont után.

“A Saubernél tett legutóbbi látogatásom alkalmával nagy hatást gyakorolt rám az egész csapatra jellemző profi hozzáállás. Nagyon örülök, hogy a Saubernél versenyezhetek. Célom, hogy a lehető legelőrébb jussunk világbajnokságban a következő két évben.” – mondta Villeneuve.

“Nem mindennapi dolog egy egykori világbajnok leigazolása, de elmondhatom, nem emiatt választottuk Villeneuve-öt. Beszélgetéseink alatt meggyőződtem arról, eléggé motivált, hogy visszatérjen a Forma-1-be. Biztos vagyok benne, hogy sok sikert érünk el közösen. Tudom, hogy neki megfelelő autót kell majd készítenünk, de emiatt nem aggódom, mert a csapat az év folyamán folyamatosan fejlődött.”-mondta Peter Sauber csapatfőnök.