Már hónapok óta a levegőben lógott Jacques Villeneuve visszatérése, és a hétvégi Olasz nagydíjon tovább erősödtek ezek a hangok. Hétfőn ugyan még tagadott a Renault vezetősége, de kedden bejelentették, hogy tesztlehetőséget biztosítanak a kanadai Jacques Villeneuve-nek.

Az enstone-i üléspróba után szerdán és csütörtökön Silverstone-ban tesztelhet az 1997-es világbajnok. Ezen a teszten ott lesz a csapat francia tesztpilótája, Frank Montagny is. Azt még nem jelentették ki, hogy melyikük vezeti majd az éles versenyautót a hátralévő három futamon, de nagy valószínűséggel Villeneuve lesz a befutó.

Ő sokkal tapasztaltabb, mint francia vetélytársa és a neve is jobban cseng egy stratégiailag olyan fontos piacon, mint a kínai, ahol a következő verseny lesz.

Jarno Trulliról már korábban kiderült, hogy jövőre nem a Renault-nál folytatja, egyelőre azonban nem árulta el, mihez is kezd. A legtöbben azonban biztosra veszik, hogy 2005-ben a Toyota csapatot fogja erősíteni.

A Renault csapattal az utóbbi időben megromlott a viszonya, gondok voltak a teljesítményével, az utóbbi öt versenyen pontot sem szerzett. Valószínűleg akkor kezdődtek a gondok, amikor a Francia Nagydíj utolsó kanyarjában Trullit megelőzte Rubens Barrichello, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

A problémák ellenére, az év elejei sikereknek és a Monte-Carlo-i verseny megnyerésének köszönhetően több pontja van, mint csapattársának, Fernando Alonso-nak. Sőt az olasz pilóta pályafutásának ez a legjobb éve, 1997-óta versenyez a királykategóriában, ahol eddigi legjobb eredménye az év végi nyolcadik pozíció volt, most pedig a negyedik helyen áll.

Trulli a csapatot hibáztatatta gyengélkedése, miatt, azzal vádolta meg őket, hogy Alonso különb bánásmódban részesül és jobb autót kap, mint ő. A csapat ezt visszautasította. A Renault-nak viszont nagyon fontosak a hátralévő futamok, hiszen az olasz nagydíjon a BAR megelőzte a francia gárdát, és már csak harmadikak a pontversenyben. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy Villeneuve lehetőséget kap.

Jövőre azonban nem a Renault-nál fog versenyezni, hiszen nekik már meg vannak a pilótáik, Alonso és Fisichella megy majd a kék-sárga autókkal. Egy jó szereplés azonban segíthet a kanadainak, hogy beüljön a még szabadon lévő autók egyikébe.