Olivier Panis bejelentette, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől, ugyanakkor aláírt egy újabb 2 évre szóló szerződést a Panasonic Toyota Racing csapatával. 2005-ben és 2006-ban tesztpilótaként fog autóban ülni, valamint a marketing és PR tevékenységben is szerepet vállal majd.

Nagydíjon kizárólag akkor fog indulni, ha a csapat két első embere valamilyen okból kifolyólag nem tud majd rajthoz állni. A francia versenyző további feladata lesz a Toyota Versenyzői Akadémiáján a fiatal tehetségek okítása.

A Toyota ragaszkodott Oliver személyéhez, még annak ellenére is, hogy a pénteki edzéseken a FIA jelenlegi szabályai szerint nem versenyezhet harmadik pilótaként. A csapat még nem véglegesítette pilótáinak személyét a 2005-ös évadra.

Tsutomu Tomita a Panasonic Toyota Racing csapatfőnöke a következőket nyilatkozta: “A csapat nagy örül, hogy Olivier további két évig a Panasonic Toyota Racing-nél marad. Az eddig nyújtott segítsége felbecsülhetetlen, és úgy gondoljuk, hogy a Olivier szerepe a csapatunk jövőbeli fejlődésében kiemelkedően fontos. A tesztek során kiváló műszaki észrevételei pótolhatatlanok, de PR és a marketing tevékenységünkben is részt vállal majd. Olivier több mint 150 versennyel a háta mögött tapasztalt versenyző: vállalta a helyettesítést, amennyiben valamelyik versenyzőnk nem tudna rajthoz állni. Mindent összevetve, biztos vagyok abban, hogy az elkövetkezendő években együtt fogjuk sikereinket ünnepelni.”

Olivier Panis nyilatkozta: “Hosszú hónapok mérlegelése után döntöttem úgy, hogy visszavonulok a Forma-1-es versenyzéstől, de büszke vagyok arra, hogy a Panasonic Toyota Racing továbbra is igényt tart személyemre. A Toyotánál minden egyes csapattaghoz szorosan kötődöm, és nagyon boldog vagyok, hogy úgy a pályán mint egyéb tevékenységekben is a képviselőjük lehetek. Már alig várom, hogy hozzájárulhassak a csapat további előrelépéséhez a rajtrácson. Bizonyos vagyok abban, hogy együtt le tudjuk aratni az elmúlt két év megfeszített munkájának a gyümölcsét.”