Még mindig tombol a nyolcvanas évek iránti rajongás, és ezt a hullámot az óragyártók sem hagyják ki, egymást érik a kor digitális modelljeit idéző modern darabok. Ebből a tömegből csak némi egyéniséggel, stílussal, vagy valamilyen árukapcsolással lehet kitűnni.

A Citizen az utóbbit választotta. Tudták, hogy a Csillagok háborúja utalásokkal bármit el lehet adni, egy digitális-analóg hibrid órát a 80-as évek stílusában pedig végképp. Arra figyeltek, hogy a sötét oldal, illetve a Birodalom hívei mellett a lázadóknak is kínáljanak valamit.

A nyolcvanas évek hangulata és a Csillagok háborúja egyesül ezekben a karórákban 1

 

Így két különböző dizájnt terveztek, az egyikre az X-szárnyúak jellemző színei, a sisakokról ismert motívumok kerültek, a másik pedig a TIE-vadász  hangulatát adja vissza. Funkciót tekintve mindkét modell ugyanazt adja, a két időzónára állítható dupla analóg óra mellett három digitális kijelző önti a boldog tulajdonosra az információkat. 

A nyolcvanas évek hangulata és a Csillagok háborúja egyesül ezekben a karórákban 2

Alaposan átgondolt, gondosan kivitelezett darabokról van szó, láthatóan a gyűjtőket célozták meg, hisz a hátoldalon is visszaköszönnek a vadászgépek sziluettjei, sőt a birodalmi darabon ott van a Halálcsillag is. 

Érdekes mód a lázadókhoz köthető “Rebel Pilot” olcsóbb, mint a “Trench Run” elnevezetésű sötét darab, előbbi 105 ezer forintba, utóbbi 115 ezer forintba kerül.