1889-ben alkotta Vincent van Gogh holland festőművész Csillagos éj című képét. A posztimpresszionista festményt személyesen manapság a New York-i Modern Művészetek Múzeumában tekintheti meg a nagyérdemű, de nem kell sokat várni arra sem, ha valaki beéri a LEGO-változattal.

Az 1552 darabos szettet ráadásul nem a játékgyártó fejlesztői álmodták meg, hanem egy lelkes LEGO-rajongó, aki elegendő támogatást kapott ahhoz, hogy ötlete megvalósulhasson. A kép változatos építőelemekből áll össze egy 3D-s művé, szinte megelevenednek az ecsetvonások is az élettelen műanyagon.

Híres festményből készül LEGO-szett 1

Tervezője szerint a csomag része lenne még egy, a nyitóképen is látható, a festőt ábrázoló minifigura is, aki éppen a szóban forgó kép előtt áll, kezében egy ecsettel és egy palettával.

Mivel az ötlet elnyerte 10 ezer látogató támogatását, így a közeljövőben boltokban is meg lehet vásárolni a csomagot. Hogy mikor, arról nem tett közzé információt a LEGO, de a végső termék elkészülte előtt a játékgyártó felülvizsgálja azt, és ha szükséges, egy-két ponton módosíthat is rajta.

Nemrégiben interjút készítettünk Dankó Péterrel, aki egy Ladát rakott össze építőelemekből, és ő is abban bízik, hogy alkotásával egy nap a boltok polcain is találkozhat. A vele készült interjúnkat az alábbi linkre kattintva olvashatod el: