Az elmúlt években a Caviar névre hallgató orosz cég azzal szerzett magának hírnevet, hogy fogott néhány aktuális iPhone-t, és egyedi külsőt kölcsönzött nekik. A minőségi munkával persze magasabb ár is jár, így a módosított Apple-termékek a legdrágább új telefonok közé tartoznak.

Steve Jobs is része a limitált kiadású iPhone-nak 1

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az iPhone 11 Prót is kezelésbe vegyék az oroszok. Az eredmény egy olyan telefon lett, melyet még azok is szívesen vesznek a kezükbe, akik ódzkodnak az efféle átalakításoktól. A középpontban az almás márkát alapító Steve Jobs állt, a Caviar munkatársai előtte tisztelegtek az iPhone 11 Pro Superior Jobs fantázianévvel illetett mobillal.

Steve Jobs is része a limitált kiadású iPhone-nak 2Steve Jobs is része a limitált kiadású iPhone-nak 3

Az egyik legérdekesebb átalakítás, mely igencsak exkluzívvá teszi a mobilt, az a hátoldalon lévő céglogó, melyet kidomborítottak, és egy kis szövetdarabot rejtettek alá. Ez nem akárhonnan származik: az elhunyt Jobs ismertetőjegyévé vált fekete pulóver egy darabkája került a mobilba. Az alulsó részt feketévé tették, melybe a cégalapító aláírásának lenyomata került.

 

A Steve Jobs-kiadású iPhone 64 GB-os verziója 6290 dollár (1,86 millió forint), míg az 512 GB-os Max változat 7460 dollárba, azaz 2,2 millió forintba kerül. Ezek azonban még az olcsóbb kategóriába tartoznak, ami a Caviar által készített optikai tuningot illeti. Készültek ugyanis a Muhammad Ali és Joe Frazier, a fülöp-szigeteki Manilában megrendezett egymás elleni bokszmeccséről megemlékező, valamint a The Beatles-nek emléket állító telefonok is. Ezek ára 11 210 és 13 160 dollár (3,31 és 3,89 millió forint) között fekszik, az eredeti iPhone-változattól függően.

Steve Jobs is része a limitált kiadású iPhone-nak 4Steve Jobs is része a limitált kiadású iPhone-nak 5