Hónapok óta a családbővítésen dolgozott Csongor és Veronika, de Veronikának nem sikerült teherbe esnie. Látszólag minden klappolt közöttük, aminek klappolnia kell. Mindent bevetettek, számolták, mikor lennének tökéletes időpontban az együttlétek, de nem jött össze a dolog.

Ódzkodtak attól, hogy külső segítséget kérjenek, de végül összeszedték a bátorságukat, és elmentek Veronika nőgyógyászához. Fel sem merült, hogy Csongor orvoshoz forduljon, szemmel láthatóan ugyanis nála nem voltak problémák. Kész tortúra volt, amit a vizsgálatok során a fiatal nőnek át kellett élnie. Kínosnak és megalázónak érezte a szituációt, ráadásul magát hibáztatta, mert úgy érezte, kudarcot vallott, és nem tudja megörvendeztetni Csongort, illetve kettőjüket egy utóddal.

Ez lehet a háttérben, ha nem akar összejönni a baba 1

Hosszas folyamat volt, mire a nőgyógyász kivizsgálta Veronikát, illetve elemezte az adatokat. A pár – főleg Csongor – legnagyobb meglepetésére a szakember azt mondta, a női oldalon biztosan nincs semmi baj, Veronika képes lenne teherbe esni. Hozzátette, bőven benne van a pakliban, hogy a férfi oldalán kell keresni a probléma forrását, ugyanis a sokak fejében élő képpel ellentétben a meddőségekért a férfiak és a nők nagyjából azonos arányban felelnek.

Maradt tehát Csongor felelőssége, aki a nőgyógyász tanácsára meglátogatott egy andrológust. Az előzmények után sem tudta, hogy milyen eredményekre számíthat a szakorvosnál: tudomása szerint ugyanis nála minden rendben volt odalent, nem voltak panaszai.

Az andrológus a vizsgálatokat követően felállította Csongor diagnózisát: krónikus prosztatitisze, azaz prosztatagyulladása van. Miután ismertette vele az orvos, hogy a betegség kapcsán a közelmúltban tapasztalhatott némi fájdalmat medence-, illetve gáttájékon, Csongornak eszébe is jutott, hogy egy picit mintha érezte volna azokat a területeket korábban. Elmondása szerint azonban csak legyintett a fájdalmakra, különösebben nem foglalkozott velük, kibírhatónak gondolta az érzést.

Ez lehet a háttérben, ha nem akar összejönni a baba 2

Ez azonban nagy hiba volt, ugyanis ennek tudható be, hogy eddig nem jártak sikerrel Csongor és Veronika próbálkozásai: ha hosszú távon fennáll a prosztatitisz bárminemű kezelés nélkül, az egész idő alatt gátolhatja a megtermékenyülést.

Csongor rendkívül szégyellte magát, ugyanis úgy érezte, csorba esett férfiasságán. Még inkább sajnálta azonban a párját, akinek keresztül kellett mennie az andrológiai vizsgálatnál jóval hosszabb és kellemetlenebb nőgyógyászati procedúrákon – teljesen feleslegesen. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha legalább egyszerre kezdik el a vizsgálatokat, és hamarabb kiderült volna, hogy a prosztatájával van a gond!

A probléma kiderítése után Csongor minden igyekezetével azon volt, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Kérdés nélkül beszedte a felírt gyógyszereket és követte az orvos utasításait a gyors gyógyulás reményében: rendszeresítette az életében a sportot, kevésbé fűszeres ételeket evett, emellett pedig igyekezett kímélni prosztatája környékét azzal, hogy puha dolgokra ült, valamint esténként meleg ülőfürdőt vett tusolás helyett.

Az odafigyelés és a gyógyszerek hatása nem maradt el. Csongornak és Veronikának nem kellett már sokáig próbálkozni, három hónappal később már a terhességi teszt pozitív eredményének örülhetett az ifjú pár.

Hirdetés

Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Ez lehet a háttérben, ha nem akar összejönni a baba 3

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!