Paolo Sorrentino Oscar-díjas olasz rendező készít sorozatot az Apple TV + számára Enzo Ferrariról (1898-1988). A filmhez a forgatókönyvet Steven Knight írja, Stefano Sollima rendezi, Sorrentino producerként működik közre a sorozat elkészítésében. A széria Luca Dal Monte Ferrari Rex című bestsellere nyomán születik. Dal Monte tanácsadóként segíti a produkciót. A Commendatorét, ahogy Enzo Ferrarit nevezték, számtalan mítosz övezte. Versenyzői karrierje után alapította meg 1929-ben versenycsapatát, a Scuderia Ferrarit, amely kezdetben Alfa autókkal versenyzett.

1940-ben megnyitotta saját versenyautó-műhelyét, amelyből 1947-ben gördült ki első versenyautója. A Ferrari már a második Forma-1-es nagydíjon, az 1950-es Monte Carló-i Nagydíjon rajthoz állt, a történet pedig innen sokak számára ismerős. A maranellói csapat az F1 legjelentősebb istállója, az autóversenyzés első számú, legendás alakulata, aminek minden eredménye hírértékűnek számít.

Enzo Ferrari 1988. augusztus 14-én, 90 éves korában hunyt el. A Ferrari abban a szezonban egy versenyt nyert: a monzai Olasz Nagydíjat, Enzo halála után három héttel.

A nagy szépség című filmjéért 2014-ben Oscar-díjjal elismert Paolo Sorrentino az idei Cannes-i Filmfesztiválon arról beszélt, hogy a televízió és a streamingszolgáltatók felé tett kitérő után filmrendezőként inkább vissza akar térni a hagyományos filmhez.