Életünk során rengeteg változáson megyünk keresztül: gyerekkorunktól kezdve folyamatosan növekedünk, egyre több szőr borítja a testünket, egyre izmosabbak leszünk. Van azonban egy pont, ahol ez megváltozik, és gyakorlatilag majdnem ugyanaz zajlik le, mint az élet első szakaszában, csak éppen fordítva…

Persze mindenki szeretné elodázni az élet B oldalának kezdetét, hiszen mint anno a kazetták esetében, a legjobb számok itt is az A oldalon vannak. Más kérdés, hogy mennyire lehet ezt megúszni: vannak, akik beletörődnek és elfogadják, hogy öregszenek, hiszen ez az élet rendje. Mások viszont nehezen vesznek róla tudomást, és 40 éves koruk körül szinte „megbolondulnak”. Ismert jelenség a kapuzárási pánik, amely nálunk, férfiaknál gyakran előfordul, és bárkit megtalálhat. Az okok vizsgálatába ezúttal nem szeretnénk túl mélyen belemenni, azt viszont kijelenthetjük, hogy akit utolér az életközepi válság, annak az életében valami nincs rendben.

Azok, akiknek családjuk, párkapcsolatuk van, sok esetben a másik felet okolják a problémákért még akkor is, ha részben vagy egészen a saját gondjuk az, ami nyomasztja őket. Sarkalatos pont a szexuális együttlétek kérdése: a kor előrehaladtával, pláne ha egy fedél alatt élnek a gyerekekkel, csökken az ágyba bújások száma, ami nyomasztóan hathat.

40 felett is macsó akarsz lenni: ez a titka 1

Lelki és testi következmények

Fontos megjegyezni, hogy minden egészséges férfiban genetikailag kódolt az idős korig tartó szexuális aktivitás. Egy brit orvosi szaklap korábbi tanulmánya szerint az erősebbik nem képviselői kétszer akkora valószínűséggel élnek nemi életet idősebb korban, mint a nők. A legnagyobb differenciát a 75-85 év közötti korosztályban tapasztalták, ahol 10 férfiból négy állította, hogy szexuálisan aktív, míg a nőknél csak 17 százalék vallotta ezt.

Az együttlétek számának csökkenése fizikailag és mentálisan is nyomot hagyhat rajtunk, ami a párkapcsolat alakulására is negatívan hat, emiatt pedig tovább csökkenhet a szeretkezések száma. Ezzel máris “ellenszegülünk” a természet akaratának, a férfiakba kódolt, csaknem holtig meglévő testi vágynak, amelyet ki szeretnénk elégíteni. De még ennél is nagyobb gond, hogy egy ritkán emlegetett egészségügyi következménye is van annak, ha elmarad a szex.

Ahogy korábban egy neves urológus fogalmazott, minden szervünk akkor működik jól, ha rendszeresen használjuk. Különösen igaz ez a prosztatára, melyre 40 éves kor felett érdemes fokozottan odafigyelnünk. A húgycsövet körülölelő gesztenye méretű szerv amilyen kicsi, olyan nagy mértékben tudja rontani az életminőségünket, ha begyullad.

40 felett is macsó akarsz lenni: ez a titka 2

A prosztatagyulladás fő kiváltója legtöbbször valamilyen bakteriális fertőzés, a kórokozóknak pedig melegágya lehet a szerv által termelt, szexuális együttlét hiányában ki nem ürülő pangó váladék, amely az ondó egyik alkotóeleme.

A prosztatagyulladás szintén olyan tényező, amely csökkentheti a szexuális együttlétek számát. A legtöbb férfi ugyanis kínosnak éli meg, ha odalent van baja, ráadásul prosztatagyulladás esetén nem feltétlenül mindig használható a szerszám: a betegség krónikus esetben potenciazavarokat is okozhat.

Mi a megoldás?

A kérdést nemcsak testi, hanem lelki oldalról is érdemes megvizsgálnunk. A megoldásnak ugyanis része az is, hogy a férfiak fel merjék vállalni a problémát és ki is merjék azt mondani. A hallgatás nem vezet sehová: nem attól lesz férfi a férfi, ha mindig erősnek és sérthetetlennek mutatja magát. Nekik is szabad panaszkodniuk és megfogalmazniuk azt, ha keveslik a szexuális együttlétek számát.

Ami az esetleg felmerülő egészségügyi panaszokat illeti, a prosztatagyulladásnál már az is segítséget jelenthet, ha megszűnik a stressz, amely a párkapcsolati problémák miatt nyomja a lelket. Ez, valamint a rendszeres nemi élet tökéletes karbantartója lehet a dülmirigynek.

Hirdetés

Prosztatagyulladás: tünetenyhítés ott, ahol a probléma van!

A Proxelan végbélkúp az egyetlen, klinikai vizsgálattal igazolt, helyi hatású készítmény prosztatagyulladásra, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszik a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül kapható a patikában, ezért könnyű hozzájutni, fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Webcím: www.proxelan.hu

40 felett is macsó akarsz lenni: ez a titka 3Patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!