Nemtől függetlenül fontos, hogy ügyeljünk az egészségre az alsó testtájakon, ám erről a témáról a legritkább esetben szeretnek az emberek beszélni. Legyen szó bármiről derék alatt és térd felett, az máig tabunak számít férfiaknál és nőknél egyaránt.

Szemérmességünk, valamint a nemi sztereotípiák együttesen információhiányhoz vezethetnek, holott megfelelő tudással felvértezve többet tehetünk az egészségünkért, elkerülve a jövőbeli kellemetlenségeket.

A fentebb említettek állatorvosi lova is lehetne a gátizomzat, melyet említve szinte kizárólag a nők jutnak eszünkbe. A hasűri és kismedencei szerveket alátámasztó és megtartó izomcsoport ugyanúgy a férfiakban is megtalálható, és elhanyagolása náluk is negatív következményekkel járhat.

Mert amennyiben ezek az izmok meggyengülnek, akkor romlik a vizelet, illetve a szelek megtartásának képessége nagyobb fizikai terhelés közben. Fontos tudnunk tehát, hogy erre az izomra is lehet “gyúrni”, csakúgy, mint az emberi szervezet bármely más izmára.

Ahogyan maga a jelenség, úgy a megoldás is kevésbé van jelen a köztudatban, pedig léteznek férfiak számára is hasznos intim gyakorlatok.

Ez a speciális „torna” akkor is segítségünkre lehet, ha azon férfiak közé tartozunk, akik az 50 év alattiakat leginkább érintő krónikus prosztatagyulladásban szenvednek. A megoldás ilyenkor a több irányból érkező terápia alkalmazása, köztük a klasszikus gyulladáscsökkentő gyógyszerek, növényi alapú termékek, valamint életmódbeli változtatások, a tudatos étkezés és a célzott izomstimuláció, azaz a gátizomtorna.

A gyakorlatok végzése alapvetően egyszerű, de kell egy kis idő, mire ráérez az ember, mit is kell tennie saját testével. Fontos a megfelelő izmok megtalálása, melyet a legkönnyebb talán “kis dolog” közben megkeresni: vizelés közben, ha sikerül lelassítani, vagy megállítani a folyamatot, akkor éppen ezek az izmok dolgoznak.

A kritikus izomcsoport, amiről a legtöbb férfi nem is tud 1

Ha megy a folyamat lelassítása vagy megállítása, már jó úton vagy

Miután megvan, mit is kell mozgatni, jöhet maga a gyakorlat, ami megfeszítésből és ellazításból áll. Nem biztos, hogy ez eleinte egyszerűen megy, érdemes ezért fekvő pozícióba helyezkedni a kezdetekben, hogy a gravitáció se nehezítse a dolgot. Öt másodperc feszítés, majd öt másodperc lazítás egymás után tízszer már egy jó gyakorlatnak számít, az intimtornát pedig elég naponta 2-3 alkalommal elvégezni akár fogmosás, vezetés vagy tévézés közben. Ilyen ütemben egy hónap után már észrevehető a javulás a vizelettartási képességek terén.

Az edzettségi állapotot érdemes megtartani, ugyanis egy jól működő gátizom más problémáktól is megszabadíthatja a férfiakat.

A prosztatagyulladásban szenvedőknek azért kifejezetten ajánlott a gátizomtorna, mert a medence izmainak megerősítése csökkentheti a gesztenye alakú szerv gyulladásával járó fájdalmakat és enyhítheti az emiatt fellépő vizelési zavarokat.

A kritikus izomcsoport, amiről a legtöbb férfi nem is tud 2

A prosztataproblémák leggyakoribb tünetei a vizelési problémák

A stressz szintén hatással lehet a prosztata működésére: az effajta feszültségtől ugyanis a medenceöv izmai is kórosan feszülhetnek, a stressz fokozhatja a fájdalmat, ugyanakkor maga a fájdalom is egy stresszforrás: a kettő kölcsönhatása együtt jellemzően a medencefenéki izmok fokozott tónusához vezet.

A gátizomzat intimtornájához kapcsolódó pozitívumok inkább a bajok és problémák megelőzéséről szóltak, de olyan haszna is van a megfelelő edzettségi állapotnak, mely az egészséges emberek életminőségét ugyancsak javítja: jótékonyan hat a merevedésre, illetve az ejakulációra is. Itt ismét felfedezhető egy kölcsönhatás, hiszen a szexuális élet javulásával a hálószobából eredő stressz mennyisége is csökken, a kevesebb feszültség pedig hozzájárul a gátizomzat jobb működéséhez.

A kritikus izomcsoport, amiről a legtöbb férfi nem is tud 3

A testi gyönyöröket is intenzívebben élhetik át az egészséges gátizomzattal rendelkező férfiak

Hirdetés

Prosztatagyulladás: tünetenyhítés ott, ahol a probléma van!

A Proxelan végbélkúp az egyetlen, klinikai vizsgálattal igazolt, helyi hatású készítmény prosztatagyulladásra, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszik a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül kapható a patikában, ezért könnyű hozzájutni, fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Webcím: www.proxelan.hu

A kritikus izomcsoport, amiről a legtöbb férfi nem is tud 4Patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kövess minket a Facebook-on!