Ha a zene abszolút élvezete kerül szóba, akkor a téma felkent gurujai azonnal lehűtik a kedélyeket. A fejhallgatóknak nincs Szent Grálja, mert ahány fül, annyi szokás: van, akinek a gazdagabb mélyek tetszenek, mások a csilingelő magasakért vannak oda, a nagy többség pedig a semleges hangképet keresi, általában sikertelenül. 

Nem mindegy, hogy nyitott, vagy zárt, milyen a kialakítása, mekkora az ellenállása, vezetékes, vagy vezeték nélküli. A profik általában a vezeték nélküli egységeket szóra sem méltatják, megfelelő jelátvitel nincs kábel nélkül, tartják ők. 

Neves gyártóknál is drágábban adja az Apple saját fejhallgatóját 1

Átlagembernek pedig százezer forint alatt könnyen fellelhető a megfelelő fejhallgató, onnan felfelé már tényleg nüanszok számítanak. 

Ezért is érdekes az Apple új terméke, az Airpods Max, amit magabiztosan dobtak be a legnagyobb nevek által uralt kategóriába, kétszázezer forint fölé. Igaz, ez egy okosabb termék, mert zenelejátszáson túl egyéb funkciókat is tud.  Érzékeli, ha levesszük a fülünkről, így azonnal leállítja a lejátszást. Magán a fejhallgatón képesek vagyunk szabályozni a hangerőt, megállítani és elindítani az éppen játszott számot, fogadni hívásainkat és aktiválni Sirit.

Neves gyártóknál is drágábban adja az Apple saját fejhallgatóját 2

A füles alapvetően vezeték nélkül működik, 20 órán át bírja egy feltöltéssel, a töltése Lightning csatlakozós kábelen keresztül történik, ahogy minden egyéb Apple terméknél. Igaz, egy adapterrel a normál 3,5 milliméteres jack kábelt is rá tudjuk varázsolni.

Az AirPods Max kiemelkedő tulajdonsága még az aktív zajszűrést és adaptív hangszínszabályzás. Váza alumíniumból készült, a memóriahabos párnarészei pedig cserélhetőek.

Ára talán az Apple integrációval, és a vezeték nélkül ígért tiszta hangzással magyarázható. Pont ebben tér el a Beyerdynamic, vagy a Sennheiser által forgalmazott megoldásoktól, amelyek nem kötnek kompromisszumot, és maradnak a vezetékes kialakításnál. 

Tehát jobb füles rengeteg akadhat féláron is, de olyan, ami kommunikál otthoni Apple készülékeinkkel, és vezeték nélkül működik, nincs még egy a piacon.