A koronavírus sokakra rárúgta az ajtót, és megismertette velük az otthoni munka fogalmát. A home office rengeteg előnnyel jár, nekiülhetünk fogkrémes szájjal, alsógatyában, és nem kell vonaton zötykölődni, viszont ha a nyakunkon ugrál két gyerek, és csörget a postás, akkor valódi rémálom lehet. 

Ezért jön jól egy munkaszoba, műhely, bármilyen zárható, csendes zug, ahova elvonulhatunk. Akinek ilyen nincs, vagy még magasabb szinten akar elkülönülni, azokra gondolt egy londoni tervezőcég, ahol megalkották ezt: 

Ebben a kapszulában megbújva nyugodtan lehet otthon melózni 1

A “my room in the garden” egy moduláris, furnérlemezből épített lakókapszula, amit bárhol fel lehet állítani egy nap alatt. Tényleg csak egy pár négyzetméterre van hozzá szükség, pontosan 1,8×2,4 méter az alapterülete, és 2,5 méter a magassága. 

Ebben a kapszulában megbújva nyugodtan lehet otthon melózni 2Ebben a kapszulában megbújva nyugodtan lehet otthon melózni 3

Tervezése során a praktikusság volt az elsődleges cél, a szűkös tér könnyed alakíthatósága, és kihasználhatósága. Egy ilyen kapszula kezdő ára 5000 angol fontról, vagyis körülbelül kétmillió forintról indul. Ennyi pénzért azért akad pár alternatív lehetőség hazai viszonylatban, de a megvalósítás minden esetre elég profi.

Ebben a kapszulában megbújva nyugodtan lehet otthon melózni 4Ebben a kapszulában megbújva nyugodtan lehet otthon melózni 1