Bevallottan az 1959-es Porsche 356 járt a tervezők fejében, amikor a Seven Seas Yachts szakemberei megalkották új motorcsónakjukat. A 22 láb (6,7 méter) hosszú Hermes Speedster E a német autó több vonását is magán hordozza, a formatervtől kezdve az analóg műszerekig.Egy Porsche vonalai ihlették ezt a hajót 1

A retro külső modern belsőt takar: a hajótörzs méhsejtszerkezete stabilabbá és könnyebbé teszi a csónak borítását, melyet a 155 lóerős motorral kombinálva akár 72 kilométer/órás sebességre is gyorsulhat a jármű. Az erőforrás nem egy klasszikus csavaros modell: a forgó rész az alulról beáramló vizet gyorsítja fel, ez tolja előre a hajót, hasonlóan, mint a repülőgépek sugárhajtóművénél.

Egy Porsche vonalai ihlették ezt a hajót 2

A csónak az eddigi teszteken jól teljesített: a hajóorr kialakításának köszönhetően még a nagyobb hullámok sem billentették ki egyensúlyából a görög gyártmányú szerkezetet, míg hajtását tekintve az egyik leginkább energiahatékony járműnek bizonyult kategóriájában.

Egy Porsche vonalai ihlették ezt a hajót 3

Az összesen öt személy befogadására képes hajónak meg is kérik az árát: 133600 dollárt (39,4 millió forintot) kell összekaparni a jövő nyárig, hogy a csónak volánja mögött élvezhessük a tengerparti napsütést és a víz ringatását.

Egy Porsche vonalai ihlették ezt a hajót 4 Egy Porsche vonalai ihlették ezt a hajót 5