Ha egy picit előre gondolkodsz, és tisztában vagy vele, hogy az ünnepek alatt bizony fel szokott szaladni néhány kiló rád és párodra, akkor most két legyet üthetsz egy csapásra. Adunk néhány olyan ajándékötletet, amivel a téli hónapok alatt is formában tudjátok tartani magatokat, plusz nem kell tovább gondolkodnod, hogy vajon mit is vegyél idén a csajodnak.

Ha netán megsértődne, hogy fitneszgépet kap, akkor bátran mondd azt, hogy azért gondoltál erre, hogy ne kelljen elmenni ebben a hidegben az edzőterembe, plusz kardió közben is  együtt lehettek. Próbáltunk olyan otthoni gépeket keresni, amelyek nem foglalnak sok helyet, mégis igen hatékonyan megdolgozzák a tested.

Lépcsőgép

5 tuti ajándékötlet, hogy az ünnepek alatt is megtartsd a formád 1

Az MS100-ason végzett függőleges irányú mozgás megdolgoztatja a combot, a farizmot és a vádlit. A lépcsőzőgépen végzett edzés egyszerre dolgoztatja meg az izmokat valamint a szív- és érrendszert. Az edzések során fejlődik a tüdőkapacitás és a mozgáskoordináció. Az edzést 3-5 perces bemelegítéssel kezdd. Ezt követően eddz 20-30 percig, hogy megdolgoztasd a mélyizmokat. Az edzést követően, levezetés gyanánt végezz néhány nyújtógyakorlatot, hogy növeld izmaid rugalmasságát és elkerüld a sérüléseket!

Áramforrás nélküli szobabringa

5 tuti ajándékötlet, hogy az ünnepek alatt is megtartsd a formád 2

Szeretnél az ablak (vagy a tévé) előtt tekerni, de nincs konnektor? Nincs is rá szükség: ennek a szobabringának a konzolja a használat közben termelt árammal működik. A kormányba pedig szívritmus-érzékelőt is építettek. Edzésmutatóidat és fejlődésedet nyomon követheted a kerékpárral kompatibilis E-Connected alkalmazással, amely Andorid és iOS rendszerekre egyaránt elérhető.

Nézzük, hány kalóriát viszünk be egy átlagos karácsonyi ebéddel vagy vacsorával!

  • Egy tányér pontyhalászlé 430 kcal
  • Egy adag töltött káposzta 576 kcal
  • Egy szelet zserbó 247 kcal
  • Egy szelet mákos bejgli 194 kcal

Szóval összesen 1444 kilokalóriát tolunk be a szervezetbe egy ünnepi főétkezés alkalmával. 

 

De valljuk be őszintén, ki az, aki megáll egy darab zserbónál, vagy nem enged rá erre az egészre még két-három szaloncukrot? Szóval ebben a kajakómás időszakban nagyon fontos, hogy esténként vagy reggelente beiktassunk egy kis mozgást. Például ezt az 1444 kilokalóriát 90 perc bringázással, vagy 60 perc kényelmes tempóban történő futással lehet lemozogni.

Evezőpad

5 tuti ajándékötlet, hogy az ünnepek alatt is megtartsd a formád 3

A gép 9 különböző edzésprogramot tartalmaz, melyeket állítólag személyi edzők segítségével alakítottak ki. A motiváció, a fejlődés és a szórakozás érdekében az edzőgéppel egy telefonos alkalmazáshoz is tudsz csatlakozni, amelyen heti, idő-, távolság- és kalóriaalapú célkitűzéseket állíthatsz be, rögzítheted az edzések eredményeit, nyomon követheted a statisztikádat.

Step pad

5 tuti ajándékötlet, hogy az ünnepek alatt is megtartsd a formád 4

A szív és érrendszer erősítéséhez, valamint izomfeszesítéshez remek kis gyakorlatokat lehet rajta végezni otthon. Kiváló módszer a kalóriaégetésre, mivel átlagosan óránként 500 kilokalóriát dolgozhatsz le ezzel a mozgásformával.

Áramforrás nélküli elliptikus tréner

5 tuti ajándékötlet, hogy az ünnepek alatt is megtartsd a formád 5

Túl rövid a zsinór, vagy túl hosszú, megbotlasz benne? A teraszon nem tudod használni, mert ott nincs konnektor, vagy csak egyszerűen „Ó, be kellett volna dugni, nem tudtam!”? Itt nincs ilyen probléma, ugyanis ez a gépet anélkül használhatod, hogy áram alá kellene helyezni. Az elliptikus trénerrel a tested fő izmait meg tudod dolgoztatni. Minél nagyobb a mozgástartomány, annál jobban dolgozik az izom.