A színe letaglóz, messzire ordít a rücskösen felkent, hólyagokban lepergő halványkék. Már ez olyan hatást kelt, mint a fűben hagyott, megszőrösödött kutyapiszok, inkább bottal sem piszkálnánk. Pedig a többi részlet is érdekes, a Picasso stílusban feldobált ablakok, a bumszli kabin, a beszálláshoz használható, egerekre méretezett ajtók mind mintha egy másik dimenzióból érkeztek volna.

Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 1Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 2

Belül pedig tombol a korrózió Feng Shui-ja, itt a rozsda tartja az egyensúlyt. Kellemes minimalista belterében csak egy Zsiguli ülés kapott helyet, semmi más. A kusza műszerfal organikus rendezetlensége viszont ellenpontozza az ürességet. 

Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 3Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 4

Aki ide beül, az már kérheti is a tetanusz injekciót, mert garantáltan felhasítja majd a bőrét egy rozsdás vasdarab. Az orosz eladó pedig megkéri a műalkotás árát, körülbelül 360 ezer forintnyi rubelért válna meg tőle. Igaz, a leírásban mindenkit arra kér, ne röhögjön, az építést az előző, vagy azt megelőző tulaj követte el. 

Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 5

Katonaságot megjárt olvasók ennyi kreatív átépítés után is biztos felismerték az alapokat adó kétéltű LuAZ 967M-et. Nem véletlenül ismerős sokaknak, hiszen a Magyar Néphadseregben is szolgált. A sebesültszállításra tervezett konstrukció fél órát mehet csak vízen, mert túlmelegszik a V4-es léghűtéses Zaporozsec-motor. 

Nehéz felfogni a látványt: szakadt kétéltű csodajárgány eladó 6

Tehát már a gyári konstrukció is egy csodás mellényúlás volt, de így ezzel a házi feltéttel maga a penészedő, rohadó absztrakt művészet.