A már akkor sem túl rózsás helyzetű Williams 2019-ben egyfajta mentőövet kapott a sorstól azzal, hogy főszponzori szerződést kötöttek a ROKiT telefongyártó céggel. A megegyezés eleinte csak egy évre szólt, ám később bejelentették, hogy újabb három évvel meghosszabbítják a szerződést, így hosszú távon biztos pénzforrásra tett szert az alakulat.

A 2020-as Forma-1-es előszezoni tesztek után azonban jött az arculcsapás: lelépett a ROKiT, megszegve ezzel a szerződést. A telefonos cég azt ígérte, hogy a szponzori szerződés szerinti tartozását 3,5-5 millió fontos részletekben törleszti majd, ám ebből nem lett semmi. Emiatt az ügyet a Williams a bíróságra vitte először Londonban, ahol igazat adtak nekik, nemrég pedig egy kaliforniai bíróság is fizetésre szólította fel a ROKiT-ot.

Az exszponzor ugyan megpróbált azzal érvelni, hogy a Williams 2020. január 1-jétől kezdve nem teljesítette a szerződésben foglaltakat velük szemben és ezért léptek le, a bíróság lesöpörte érveiket az asztalról. A pereskedés azért is húzódott el ennyire, mert időközben gazdát cserélt a grove-i istálló, az alakulat családi kezekből a Dorilton Capital befektetési csoporthoz került. Ők voltak azok, akik megsürgették az üggyel másodjára foglalkozó Los Angeles-i bíróságot, hogy tegyen mihamarabb pontot az ügy végére.

A bíróság pontot is tett: a ROKiT összesen 35,7 millió dollárt kell, hogy átutaljon a Williamsnek, ám a cég alapítója szerint részükről még nem befejezett az ügy, lépni fognak a számukra kedvezőtlen ítélet ellen.