A Ferrari a várakozásoknak megfelelően nagyon gyors volt a Belga Nagydíj hétvégéjén, az erős motor és a – más pályákon hátrányos – kimondottan alacsony légellenállású aerodinamikai csomagnak köszönhetően Spa-Francorchamps-ban az egyenesekben verhetetlen volt a vörös autó.

Bár a versenytempót tekintve már nem volt akkora a fölényük, ráadásul nehéz, Sebastian Vettel versenyét feláldozó stratégia is kellett hozzá, a Belga Nagydíjon a Scuderia Charles Leclerc-rel megszerezte idei első futamgyőzelmét.

“A verseny előtt simán aláírtam volna a spái 2-3. helyet, ugyanis tudtuk, hogy rosszabb a csomagunk csúcssebessége, mint a Ferrarié. Nézzük csak meg az első kanyart és az utána következő szakaszt, Sebastian a legkevésbé sem volt a versenyíven, mégis meg tudott minket előzni (az 1. körben). Most már egy kicsit tudom, milyen lehetett a Red Bullnak 2014-15-ben, amikor hátrányban voltak az egyenesekben” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a futam után.

A 2. helyen beérő Lewis Hamilton “drasztikus javulást” kért a csapattól Monzára.

“A következő pár napban valahogyan drasztikusan javítani kellene az egyenesbeli sebességünket. Nem tudom, hogy lehetséges-e, de ha valakinek sikerülhet, az a mi csapatunk.”

Wolff szerint az Olasz Nagydíjra valószínűleg lehetetlen annyit javulni, amennyi a Ferrari megveréséhez kellene, de bízik a W10-es jó versenytempójában:

“Nem hiszem, hogy a következő öt napban találunk 15 km/órát. De ez van, nem panaszkodunk. Egyszerűen csak a tőlünk telhető legjobban fel kell készülnünk Monzára, ami a Ferrarinak kedvez, aztán a lehető legjobban kell dolgoznunk. Vasárnap pedig közelebb lehetünk, még a motorerőt jutalmazó pályákon is, szóval mindent beleadunk majd, hogy győzhessük Monzában.”