A Forma-1-es nyári szünet alatt a csapatok központjai kötelező jelleggel bezárnak két hétre, csak a karbantartók, a biztonsági személyzet és az egyéb kisegítők mehetnek be, az autókon, az alkatrészeken, a szimulátorokon senki sem dolgozhat.

Ez volt a helyzet a Mercedes brackley-i bázisán is, ám mivel a motorgyárakra nem vonatkozik a kötelező leállás, Brixworth-ben az elmúlt hetekben is folyt a munka.

“Az elmúlt hetekben a csapat más tagjai vették át a stafétát. A brixworth-iek végigdolgozták a nyári szünetet, hogy javuljon az erőforrásunk megbízhatósága és teljesítménye. Brackley-ben a csendesebb időszakban az épületen dolgoztunk egy kicsit. De jó érzés úgy visszatérni a nyári szünetből, hogy tudjuk, a csapat egy része közben is mindent beleadott, hálásak vagyunk azoknak a kollégáknak, akik továbbvitték a munkát, amíg mi távol voltunk” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff a hétvégi Belga Nagydíj beharangozójában.

A Mercedes és Lewis Hamilton fölényesen vezeti a világbajnokságot, ám a következő két futamon, Spában és Monzában erős lehet a Ferrari, ezért a címvédőknél úgy állnak a szezon második feléhez, mint ha egy új bajnokság kezdődne, mindenki a nulláról indulna.

“Mindkét bajnokságban vezetünk, de nem lehetünk nyugodtak. Az elmúlt években láthattuk, hogy a nyári szünet után erősen szerepeltek a csapatok, szóval nekünk is hajtanunk kell. Ebben a tekintetben 2019 második felét úgy közelítjük meg, mint ha egy új szezon kezdődne. Nem szabad hibázni, még magasabb szinten kell teljesíteni.”