A múlt hétvégi Magyar Nagydíjon a Mercedes idei 10. futamgyőzelmét aratta, a sikerért Lewis Hamiltonnak a Red Bull-os Max Verstappennel kellett megküzdenie, miközben a 3-4. helyen beérő Ferrari-pilótákat több mint egyperces hátránnyal intették le.

Azt mindenki előre sejtette, hogy az olasz csapat nem lesz erős a Hungaroringen, azonban a hatalmas lemaradás meglepő volt, ugyanakkor arra is rámutat, hogy míg a kanyargós részeken a vörös autó gyenge a rossz leszorítóerő miatt, épp ezért lehet majd nagyon versenyképes a minimális leszorítóerőt kívánó, a motorerőt, a végsebességet jutalmazó Spában és Monzában.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is úgy véli, hogy a nyári szünet utáni versenyeken a Ferrari lehet a favorit:

“Ez a pálya nem igazán feküdt nekik. Nagyon erős a motorjuk, kicsi a légellenállásuk, ezért erős Ferrarit látunk majd Spában és Monzában. Kétségem sincs, hogy ott már egészen másképp beszélünk majd róluk, mint itt” – magyarázta az osztrák.

“Nem lesz könnyű dolgunk, ezért is fontos kiélvezni a mostani sikert, és azonnal munkához látni, megoldani a problémáinkat, hogy versenyképesek lehessünk Spában.”