A mercedeses Valtteri Bottas – a három élcsapat hat versenyzője közül egyedüliként – futamgyőzelem nélkül zárt a 2018-as szezont. A finn pilóta kétszer járt közel a sikerhez: az Azerbajdzsáni Nagydíjon az utolsó újraindítás után, három körrel a vége előtt az élről esett ki defekt miatt, míg az Orosz Nagydíjon a futam közepén a csapat utasítására kellett átadnia a vezetést a világbajnokságban az előny növelésén dolgozó Lewis Hamiltonnak.

Visszatekintve az előbbi eset fájt jobban a finnek, elárulta, hogy a bakui verseny után sírt is.

“A pályafutásom egyik legnagyobb csalódása volt. Nem voltam az élen sokáig, de sikerült az élre kapaszkodnom. Emlékszem, hogy közvetlenül a kiesés előtt milyen magabiztos voltam, úgy éreztem, mindent az irányításom alatt tartok. Tudtam, hogy a futamgyőzelemhez kell egy kis szerencse is, de aztán rámentem valami törmelékre az egyenesen, defektet kaptam és ezzel véget is ért a futamom” – idézte fel a Mercedesnél megjelent interjúban.

“Már előtte is voltam néhányszor második, alig vártam az idei első győzelmemet, de nem jött össze.”

“A kiesés után láttam, hogy milyen csalódott volt az egész csapat. Nagyon sok támogatást kaptam mindenkitől. Aztán amikor visszaértem a szállodába, teljesen összeomlottam, térdre estem és bőgtem, mint egy kisgyerek. De aztán összeszedtem magam és elhatároztam, hogy egy kudarc nem tehet tönkre.”

Bottas végül összességében is kiábrándító évet zárt, míg Hamilton fölényesen hozta az ötödik világbajnoki címét, a finn mindössze a bajnokság ötödik helyén zárt a Mercedesszel.